Piemonte, alleen op onze berg

Alleen op onze berg in PiemonteCasa Bontà

Gasten die vaker op Casa Bontà zijn geweest weten dat wij nog een damesmodezaak in Prinsenbeek hebben, waar ik regelmatig voor naar Nederland reis. Afgelopen najaar hebben we besloten met de modezaak te stoppen en half december hebben we de deur definitief dicht gedaan.

Waar ik de afgelopen 10 jaar regelmatig voor de winkel een paar dagen naar Nederland vertrok, bleef Guus altijd thuis om voor de kinderen en “mijn” beestenboel te zorgen.     Aangezien er nog veel dingen afgewerkt moesten worden in Nederland is Guus begin januari naar Nederland gegaan, ook de kinderen vertrokken na de kerstvakantie voor hun studie weer naar hun kamers in Turijn en Milaan en zo gebeurde het dat ik ineens helemaal alleen op onze berg zat. Ik ben een echt gezelschapsdier, gezelschap om mij heen voelt goed en ik ben in mijn hele leven nooit alleen geweest. Natuurlijk heeft het “alleen zijn”zo z’n voordelen, de wc-bril staat altijd omlaag, het dopje van de tandpasta zit erop en de afstandsbediening is van mij, maar het is ook stil en ik betrap mij erop dat ik steeds meer tegen onze hond Diaz begin te praten!

Het voelt ook een beetje als een test of ik kan genieten van alleen zijn ( ja, hoor het zijn “maar” 2 weken), mijzelf leuk genoeg vind om tijd mee door te brengen en ja… ik merk dat ik mij goed alleen kan vermaken. “ Alleen zijn “ hoeft niet eenzaam te zijn, het is heerlijk maar voor mij wel met de gedachte dat ik niet altijd alleen blijf en dat er weer iemand thuis gaat komen. Alleen zijn geeft rust en als ik wil kan ik zelf gezelschap zoeken.

Het heeft ook invloed op mijn productiviteit, ik ben druk met het verzorgen van de dieren, de houtkachel aanhouden, klusjes doen zoals de schuur en de bar opruimen, af en toe een rondje over ons terrein lopen om te kijken of de  safaritenten de winter goed doorkomen, grote wandelingen maken met Diaz en druk met het mailen van de gasten.

En waar het in veel gebieden in Italie vreselijk slecht weer is, waar aardbevingen, sneeuwval, lawine’s en bosbranden veel problemen en leed veroorzaken is het hier in Cartosio/Piemonte  rustig weer. Wel koud maar met het zonnetje erbij is het goed te doen.

Vandaag is onze zoon Joris thuisgekomen, toch ook wel weer gezellig 🙂 !

Groet, Silvia