Een plek om te genieten
en te onthaasten...

Piëmonte

Piëmonte, hetgeen “aan de voet van de bergen” betekent, ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan Zwitserland en Frankrijk.

Je vindt hier nog de onbedorven sfeer van het italiaanse platteland, waar tijd niet belangrijk lijkt te zijn. De typische italiaanse dorpjes, de gezellige markten en de knusse barretjes maken het tot het echte “Dolce Vita”.

Piëmonte is vooral het Bourgogne van Italië, het is een regio vol culinaire hoogtepunten, een wereld van risotto, truffels en overheerlijke kazen. De glooiende heuvels herbergen tevens de geboorteplaatsen van zeer goede wijnen, zoals de rode wijnen Dolcetto, Barbera, Barolo en Barbaresco. Verder natuurlijk de witte wijnen, zoals Cortese, Gavi en de licht mousserende wijnen Moscato d’Asti en Brachetto d’Acqui (rood).

Casa Bontà ligt in Zuid-Piëmonte in het dorpje Cartosio, het ligt in een landelijke omgeving, omringd door uitgestrekte bossen, landerijen, prachtige wijngaarden en met uitzicht op de rivier de Erro. In de nabije omgeving (8 km) ligt het oude plaatsje Acqui Terme, bekend om zijn thermale baden, hier kunt u genieten van een gezellige terrasje ( met aperitivo ), eten in een van de vele restaurants, zich te goed doen aan een overheerlijk Italiaans ijsje of gewoon wat winkelen.

De omgeving heeft, naast alle culturele en culinaire uitstapjes, ook in sportief opzicht veel te bieden. Er zijn mogelijkheden tot wandelen, wielrennen, mountainbiken, paardrijden, tennissen en golfen. Ook worden er regelmatig in de omgeving culinaire dorpsfeesten gegeven.