een prachtige omgeving !
Lekker actief in

Activiteiten

Italie is een land met veel fietsfanaten, onze  prachtige omgeving met z’n zacht glooiend landschap leent zich uitstekend voor uitdagende fietstochten. Ook voor mountainbikers is dit een geliefd gebied.

Het bos en de landerijen rond Casa Bontà nodigen uit tot het maken van prachtige wandelingen. Er zijn een paar mooie wandelroutes, ook een aantal die rechtstreeks starten vanaf Casa Bontá.

Met een beetje geluk zie je tijdens de wandelingen en fietstochten( of zelfs vanaf de tentvlonder) hazen, reeen of een vos over de velden en ons terrein struinen. We hebben nachts het prachtige gezang van de nachtegaal of onze uil die al menig gast heeft verrast met zijn “computerpiep” . Regelmatig zien we buizerds en valken cirkelen over ons land of wat dacht je van het geroffel van een prachtige specht?

In de nabije omgeving zijn er mogelijkheden tot golfen, vissen, paardrijden, tennissen en zwemmen in ons eigen zwembad of in de rivier.  Ga eens zwemmen in de rivier, dammen bouwen of van de rotsen springen, succes gegarandeerd !

Reeds in de Romeinse tijd was Acqui Terme (8 km) een bekend Italiaans kuuroord, hier worden u tal van beauty- en wellnesarrangementen aangeboden.  In het voor- en naseizoen is een dagje thermen zeker aan te bevelen.


Wandelen en Mountainbiken

Vanaf Casa Bontà vertrekken meerdere prachtige wandel- en mountainbikeroutes voor zowel beginners als gevorderden. Ook op relatief korte rijafstand bevinden zich bekende wandelgebieden zoals het Nationale Park della Beigua in Sassello.


Een E-bike of een Vespa huren

Huur een E-bike of een Vespa en verken de prachtige heuvels van Piemonte.


Wijnproeverij

Wij organiseren graag een wijnproeverij voor jullie bij de vele wijnboeren in onze streek.


Golfen

Op een niet te verre rijafstand van Casa Bontà liggen diverse golfbanen:

  • Acqui Terme: Golf Club Acqui terme – 9 holes
  • Alessandria: Golf Club Margara – 36 holes
  • Capriata d’orba: Villa Carolina – 36 holes

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”activiteiten”]