Turijn-Milaan-Genua
Verblijven in de driehoek

Steden en dorpen

Acqui Terme (10 km) is een sfeervol stadje met een historisch centrum wat bekend staat om zijn warm waterbron. Je kunt hier gezellig door de oude straatjes struinen om wat te winkelen, om van een drankje te genieten op een van de gezellige terrasjes of om heerlijk te eten in een van de vele restaurantjes. Twee maal per week is er een grote markt.

 

Alba (60 km) is een absolute aanrader om te bezoeken. Het centrum is grotendeels autovrij. Het heeft prachtige pleinen, leuke Italiaanse straatjes en mooie winkels. Alba staat bekend om zijn witte truffel, elk jaar in oktober is er een grote truffelbeurs.

 

 

Asti (52 km) is een oud Romeins stadje wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Hier vindt op de 1ste zondag  in september, de oudste Palio van Italië plaats, dit is een historische paardenrace door de stad. Aansluitend in september vindt er een wijnfestival plaats.

 

Canelli (30 km). Een historisch stadje, beroemd om zijn unieke gangenstelsel van 13 km lang onder de stad. Er zijn diverse wijnkelders te bezoeken, zoals bijv. Coppo en Contratto. In het 3de weekend van juni is er een groot middeleeuws feest over de veldslag van Canelli tw.  L’Assedio di Canelli.

 

Genua (80 km) gelegen aan de Ligurische kust heeft een historisch centrum met talrijke monumenten en karakteristieke oude wijken.  Een wirwar van steegjes waar je lekker kunt eten en winkelen. De oude haven, het fort en het Aquarium zijn een bezoek waard.

 

Milaan (135 km) is de modestad van Italie en een bezoek aan Galleria Vittorio Emanuelle II mag natuurlijk niet ontbreken. De Duomo beklimmen, de kunstenaarswijk Brera bezoeken en een aperitivo gaan drinken in de wijk Naviglio waar het kanaal doorheen loopt. Milaan heeft prachtige gebouwen, knusse binnenpleintjes en natuurlijk mooie mensen.

 

Turijn (100 km) heeft veel te bieden; elegante oude koffiehuizen, heerlijke restaurantjes, barokke paleizen en pleinen en statige arcades. Er zijn een paar leuke musea, die zeker ook met kinderen het bezoeken waard zijn tw. het filmmuseum en het Fiat museum.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”steden”]