Turijn-Milaan-Genua
Verblijven in de driehoek

Steden en dorpen

Acqui Terme (8 km) ligt in het hart van de Bormida en is een kleine “tropische oase”. Het symbool van deze stad is een marmeren fontein, genaamd ” La Bollente”, wat “het kokende voorjaar” betekent, omdat er uit de bron zwavelwater van 74,5 C stroomt, het is dan ook een geliefd Italiaans kuuroord. Het is een sfeervol stadje met een historisch centrum, waar je gezellig door de oude straatjes kunt struinen, om wat te winkelen, om van een drankje ( eventueel met aperitivo ) te genieten op een van de gezellige terrasjes of om heerlijk te eten in een van de vele restaurantjes. Twee maal per week is er een grote markt, waar allerlei verse streekproducten te koop worden aangeboden.

Canelli (29 km) is een stadje met een belangrijke wijnproductie. Onder de stad ligt een 13 km lang gangenstelsel van oude, antieke wijnkelders met prachtige gewelven.

Asti (52km) is een oudRomeins stadje en zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vindt ook jaarlijks, op de 3de zondag van September, de oudste Palio van Italië plaats, dit is een historische paardenrace door de stad.

Alba (60 km), zelf beroemd om de witte truffel, is omringd door wijndorpjes, zoals Barolo, Barbaresco en Monforte. In het najaar doet Alba zijn toch al niet geringe reputatie als wijn- en delicatessencentrum eer aan met een culinair vuurwerk van adembenemende truffelgerechten. Op de 1ste zondag van Oktober is er de “Palio degli Asini”, een ezelrace door de stad.

Genua (80 km) is prachtig gelegen aan de Middellandse zee, de stad heeft een historisch centrum met talrijke monumenten en karakteristieke oude wijken met een wirwar van steegjes waar je lekker kunt eten en winkelen. De stad ligt als een soort arena in een wijde boog opwaarts langs de hellingen van de Appenijnen met als kloppend hart van de stad de haven met de grote jachthaven en het aquarium.

Turijn (110 km) is een charmante stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen. Turijn heeft veel te bieden; elegante oude koffiehuizen, heerlijke restaurantjes, barokke paleizen en pleinen, statige arcades, de beroemde markt Ballon (een rommelmarkt die elke 2de zondag van de maand wordt gehouden) ,een van de grootste musea met Egyptische kunst ter wereld en een prachtig filmmuseum, gevestigd in de 167 meter hoge toren, de Mole Antonelliana. Naast het filmmuseum kan je ook met een lift omhoog om te genieten van het uitzicht over Turijn, deze liftrit alleen is al een aanrader.  Het centrum van Turijn is niet zo groot en het is heerlijk om gewoon door de stad te dwalen.

Milaan (140 km) bezoeken is ook fantastisch, het is de modestad van Italie en een bezoek aan Galleria Vittorio Emanuelle II mag natuurlijk niet ontbreken. De Duomo beklimmen, de kunstenaarswijk Brera bezoeken en een aperitivo gaan drinken in de wijk Naviglio waar het kanaal doorheen loopt. Het is aan te raden de stad per metro te bezoeken daar het een grote stad is en de bezienswaardigheden wat verspreid liggen. Milaan heeft prachtige gebouwen, knusse binnenpleintjes en natuurlijk mooie mensen.