comfort en buiten leven
Genieten van rust,

Bij wie ben je te gast bij Casa Bontá ?

Guus (1961) en ik (Silvia 1964) zijn in 2006, samen met onze kinderen Yara (1994) en Joris (1996)  verhuisd naar Zuid-Piemonte , een mooie regio in Noord-Italie . In onderstaand stukje ons verhaal en wat oude en nieuwe foto’s van toen en nu.

 

 

 

 

Guus en ik kennen elkaar vanaf 1981 en sinds het moment dat we met z’n tweetjes in een tentje door Frankrijk trokken hebben we een droom  gehad om landelijk, en het liefst in het buitenland, te gaan wonen. Elke vakantie weer bij makelaars door de etalage turen en de bekende boekjes meenemen. Thuis belandde het plan weer een tijdje in de kast, zeker toen we kinderen kregen, maar toen we tegen de 40 gingen lopen zijn we toch weer wat intensiever gaan zoeken.

In eerste instantie wilden we een gewone camping starten, maar toen we in 2004 in Frankrijk een luxe tent huurden ( zonder elektra en stromend water) waren we zo enthousiast over deze vorm van kamperen dat we onze plannen omgooiden en op zoek gingen naar een plek om een “glamping” te starten. In het voorjaar van 2005, na een bezoek aan de second home beurs, vloog Guus naar  Italië om met een makelaar verschillende huizen in Piemonte te bezichtigen. Hij was zo enthousiast dat ik de week erop met hem meevloog om mee te kijken. Ik heb alleen “ons” huis gezien, een oude vervallen wijnboerderij op een mooie, zonnige plek met prachtig uitzicht.

 

 

 

 

We hebben het gelijk gekocht, zonder te weten wat er mogelijk was, zonder vergunningen, zonder bouwkundig rapport ed. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht en toen we zagen dat onze achternaam ” Bont(à) in Italie “goedheid” betekende was de keuze om het huis Casa Bontà te noemen een feit! Inmiddels is het huis volledig gerestaureerd en mocht je hier logeren dat vertel ik je graag over de verbouwperikelen en laat ik je het fotoboek over het ontstaan van Casa Bontà zien.

In Nederland woonden we in het gezellige Brabantse dorpje Prinsenbeek, waar we een goedlopende damesmodezaak hadden. Ondanks ons leuke werk, ons mooie huis, het gezellige leven daar, lonkte het avontuur en de uitdaging.

In de zomer van 2006 zijn we verhuisd naar Cartosio. De kinderen begonnen in september aan hun Italiaanse scholen. Andere buitenlandse kindjes waren er toen nauwelijks en hun blonde haren waren een hele bezienswaardigheid voor hun nieuwe schoolgenootjes en de locals uit het dorp. Inmiddels zijn ze volwassen en redelijk “veritaliaanst”! Yara werkt en woont, samen met haar Italiaanse vriend Kilian, in Milaan en Joris is aan zijn masteropleiding bezig. Beiden zijn nog veel op Casa Bontà te vinden.

 

 

 

 

 

Nu de grote verbouwprojecten achter de rug zijn hebben we in de winter wat meer tijd, hoewel er met ons grote huis en ons terrein van 8 hectare groot altijd wel een klusje te doen is! Ik ben zelf dol op dieren, op dit moment hebben we een paard, 2 geiten, een konijn, 3 katten, een hond een aantal kippen. Naast het verzorgen van de dieren wandel en lees ik graag.  Er zijn mooie wandelroutes vanaf ons terrein. Guus heeft groene vingers en is regelmatig op ons terras te vinden met het verzorgen van alle planten, verder kookt hij graag en zoekt daar natuurlijk een passend wijntje bij, wat in deze streek geen probleem is!

In 2008 zijn we open gegaan met 2 tenten, in 2009 met 5 tenten en 1 appartement ect. Elk jaar na het seizoen kwamen de bouwvakkers weer om te beginnen aan een nieuw project. Het pand was zo groot dat we er naast ons woonhuis ook appartementen in konden maken. Inmiddels is Casa Bontà een agriturismo, heeft 4 appartementen en 8 luxe safaritenten en blijven we jaarlijks investeren in verbeteringen.

 

 

 

 

We vinden het leuk om een persoonlijk contact met onze gasten te hebben. Na al die jaren weten we veel over de omgeving en we maken onze gasten dan ook graag wegwijs in de veelheid aan mogelijkheden in dit gebied. We hebben rust en ruimte gevonden en dat willen we graag met onze gasten delen. We voelen ons helemaal thuis in Piemonte.

Groet, Silvia

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”seizoenen”]