Wandelen in Piemonte

Piemonte 

Heerlijk erop uit trekken, de natuur in en natuurlijk mijn fototoestel mee! Ik kan wel zeggen dat ik besmet ben met het wandelvirus. Van wandelen word ik ontspannen en blij !

 

Rifugio Banca

Regelmatig wandel ik vanaf Casa Bontá naar de  Rifugio Banca. Deze hut staat boven op de kam van “onze berg” . De rifugio is het rustpunt van menig wandelaar, fietser of motorcrosser.

 

Wandelen

Onze omgeving is werkelijk prachtig om te voet te verkennen.  Soms ontstaat er spontaan een wandeling met gasten en in het hoogseizoen maken we bijna wekelijks een wandeling langs de rivier met de kinderen (en ouders), waarbij er gezwommen kan worden.

Wild 

Ik zie regelmatig reeën en “sporen” van wilde zwijnen. Toevallig kwam ik van de week  een groep wilde zwijnen tegen, we schrokken zo van elkaar dat ik te laat was met mijn fototoestel. Ja, zo’n ontmoeting is natuurlijk altijd onverwachts!

 

Lente

De eerste tekenen van de lente zijn er alweer , de amandelbomen staan in bloei en de wilde primula’s staan prachtig in de bossen. De boeren hebben hun druivenranken gesnoeid en de velden schoongemaakt.

De laatste jaren zijn de diverse gemeenten van Piemonte bezig om meer en beter bewegwijzerde wandelroutes uit te zetten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

 

 

Ik ben benieuwd wat voor paden we dit jaar allemaal weer gaan bewandelen!

Groet, Silvia