10 jaar Piemonte….

Het is september, de zon schijnt, de gasten vermaken zich in het zwembad en wij zijn druk in onze buitenkeuken met de voorbereidingen voor de pizza-avond.

Het is vandaag 10 jaar geleden dat we naar Piemonte zijn verhuisd , tijd om even terug te denken aan het grote avontuur wat we toen begonnen.  Guus en ik zijn al samen sinds mijn 16de en we hebben altijd de liefde voor het buitenland gehad. Op onze vakantie’s door Europa hadden we de droom om naar het buitenland te verhuizen en een camping te beginnen. We hebben veel in Frankrijk gezocht, maar uiteindelijk , na een lange zoektocht ( en na ons 40ste)  vonden we ons droomhuis ( hieronder de foto’s zoals we het huis kochten )in Piemonte, een nog vrij onbekende streek in Noord-Italie.

De stap om uiteindelijk te vertrekken was groot, we moesten afscheid nemen van familie, vrienden en werk. We spraken de taal nog nauwelijks en de kinderen moesten al snel naar de Italiaanse school, maar na al die jaren kan ik zeggen dat we vertrouwd zijn geraakt met de Italiaanse manier van leven, denken en doen. Hebben wij ons veel Italiaanse gewoonten eigen gemaakt en kunnen we zeggen dat we hier echt thuis zijn!

Ik wil jullie in deze blog graag vertellen over onze ervaringen (oude en nieuwe), onze omgeving, restaurantjes, leuke plekjes en ons dagelijks leven, in kleine dingen soms zo anders….

Groet, Silvia

ITALIE 044 ITALIE 046