Faciliteiten

fa1d
het authentieke Italië?
Heerlijk genieten van
fa2b
fa1e

Faciliteiten

Casa Bontà is een agriturismo, beleef bij ons het buitenleven!                                                                        We hebben een grote groentetuin met veel biologische groenten, zoals tomaten, courgetten, aubergines, meloenen ed. Tevens hebben wij een kleine beestenboel, zoals 2 paarden, 2 geiten, hond, poezen, konijnen en kippen.

Faciliteiten

zwembad (6x12m, diepte 1.30)
sanitairgebouw met comfortabele toiletten, ruime douches met warm water
was- en afwasgelegenheid met warm water
parkeerplaats
wasmachine
knusse bar met buitenterras en loungebank
buitenkeuken
TV in de bar
kleine bibliotheek met Nederlandse leesboeken en tijdschriften
trampoline
tafeltennistafel
tafelvoetbal
gratis WIFI

Voor de dagelijkse benodigheden bevindt zich vlakbij het dorpje Cartosio met een klein winkeltje, bakker en slager. Voor een grote supermarkt bent u aangewezen op het stadje Acqui Terme, wat zich op 8 kilometer afstand bevindt.

Van half juni t/m half september wordt er 2x in de week een eetavond georganiseerd en kun je aanschuiven bij de pizza avond ( uit onze eigen houtoven) , bbq avond of voor een heerlijk diner bereid door onze Italiaanse kok Gianluca.  Een leuke manier om de andere gasten te leren kennen, om ervaringen uit te wisselen of om gewoon lekker te eten.

In de overige maanden ( mei t/m half juni en half september tot eind oktober) wordt er  1 x in de week een eetavond georganiseerd.

Qi Gong

 

Op woensdagmorgen komt Tiziana buiten op ons terrein een Qi Gong les geven voor minimaal 4 personen, maximaal 15 personen en afhankelijk van het weer.

Qi Gong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een qi-gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van qi te hebben. De qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de qi-gongoefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Qi-Gong oefeningen zijn puur gericht op je gezondheid.Harmonieuze lichaamsbewegingen in geconcentreerde rust. Als je zelf deze subtiele manier van bewegen beoefend, voel je dat er in je lichaam warmte ontstaat, een gevoel van vitaliteit en tegelijkertijd rust en ontspanning, maar ook ondernemingslust en blijdschap. In China gaat men er al duizenden jaren vanuit dat qi (levenskracht) gestimuleerd en  versterkt wordt door gong ( het met regelmaat en aandacht oefenen). Qi-Gong is een onlosmakelijk onderdeel van de chinese geneeskunde.

Op verzoek kan Tiziana u ook , na de Qi Gong les, een anti-stress massage ( hoofd, nek, handen en voeten)  geven.   De kosten van een Qi Gong les ( ongeveer 1 ½ uur ) zijn € 15,– p.p. De kosten van een anti-stress massage ( ongeveer een half uur) komt op € 25,– p.p.