Slowfoodpassagiata Strevi

Slowfood Piemonte


In de loop der jaren hebben we vele dorpsfeesten en evenementen bezocht in Piemonte, maar een van mijn meest favoriete evenementen is zonder twijfel de slowfoodpassagiata in het dorpje Strevi. Deze wordt elk jaar gehouden op de eerste zondag van juni ( week 23 ), dit jaar al voor de 16de keer. De passagiata wordt gehouden in Valle Bagnario, een mooi stukje Strevi vol met wijngaarden.

Wandelen
Genietend van mooie uitzichten en de prachtig groene natuur wandelen we met alle deelnemers door de wijngaarden van wijnboerderij naar wijnboerderij. Een culinaire belevenis, want bij elke wijnboer krijgen we hun wijnen te drinken en krijgen we wat te eten. Elke wijnboer heeft zijn eigen geschiedenis/verhaal en vindt het leuk om de gasten wat te laten zien van hun bedrijf en te laten proeven van hun wijnen.

/>

Passito
Valle Bagnario is bekend om zijn moscato passito, een natuurlijk zoete wijn van (half)ingedroogde druiven met een hoog suikergehalte, smaakt erg naar rozijnen, een heerlijke natafelwijn, licht, maar evengoed 14,5 vol% !

Dagje genieten
We beginnen aan het einde van de ochtend en eindigen om een uur of 5 in de middag. Ondanks dat het geen lange wandeling is kan het nog best aardig vermoeiend zijn, zeker na een aantal glazen wijn. We eindigen bij Marengo, waar ze elk jaar live muziek hebben en waar een dansje mag worden gemaakt!

Het voelt als een feestje … wijn, lekker eten, gezelligheid, muziek, prachtige wijngaarden en goed gezelschap!

Groet, Silvia