het authentieke Italië?
Heerlijk genieten van

Over Casa Bontà

Casa Bontà, in het nog relatief onbekende Piemonte in het Valle d’Erro dal, werd in 2005 gekocht door Guus en Silvia de Bont.

Al sinds het moment dat ze met z’n tweetjes in een tentje door Frankrijk trokken hebben Guus en Silvia een passie gehad om in het buitenland te gaan wonen. Vooral toen ze tegen de 40 gingen lopen zijn ze wat intensiever gaan zoeken en na verschillende huizen te hebben bezichtigd was het met “Casa Uataré, een oude wijnboerderij in Piemonte, liefde op het eerste gezicht. Toen bleek dat hun achternaam “Bont(á)” in Italie “goedheid” betekend was de naam Casa Bontá een feit!

 

 

 

 

 

In de zomer van 2006 hebben Guus en Silvia besloten om, samen met hun kinderen Yara van 11 jaar en Joris van 10 jaar, definitief naar Italie te verhuizen en Casa Bontà te verbouwen in een karakteristieke agriturismo met appartementen en glamping tenten.

De kinderen zijn meteen in september 2006 begonnen aan hun Italiaanse scholen. Andere buitenlandse kindjes waren er toen nauwelijks en hun blonde haren waren een hele bezienswaardigheid voor hun nieuwe schoolgenootjes en de locals uit het dorp. Omdat er in Italie geen groep 8 bestaat en kinderen met 11 jaar naar de Scuola Media (een algemene middelbare school) gaan, is Yara meteen begonnen aan de scuola media in Acqui Terme en heeft Joris eerst nog een jaar de basisschool in het kleine dorpje Cartosio gedaan, voordat hij ook naar de “grote” stad kon.

Met 14 jaar eindigt de Scuola Media en begint er een vervolgopleiding van 5 jaar, waar ze met 19 jaar vandaan komen en kunnen beginnen met werken of verder studeren aan de universiteit. Yara en Joris hebben de Italiaanse taal redelijk snel geleerd, zijn inmiddels 22 en 24 en studeren in Milaan en Turijn.

Toen Casa Bontà gekocht werd zag het huis er heel anders uit dan nu. Guus en Silvia dachten dat ze heel wat gekocht hadden, maar er bleek veel meer opknapwerk aan te zitten. Uiteindelijk hebben ze de eerste 3 jaren voornamelijk verbouwd en gerestaureerd. Alle daken zijn vernieuwd, de meeste verdiepingsvloeren vervangen, funderingen gemaakt, nieuwe kozijnen enz. Het is dan ook mooi om oude foto’s terug te zien en te vergelijken.

In 2007 werd de eerste glamping tent opgezet, in 2008 open gegaan met 2 tenten, in 2009 met 5 tenten en 1 appartement ect. Elk jaar na het seizoen kwamen de bouwvakkers weer om te beginnen aan een nieuw project. Inmiddels heeft Casa Bontà 4 appartementen en 8 luxe safaritenten.

Familie de Bont heeft hun thuis gevonden in het mooie Piemonte, een regio bekent om haar lekkere wijnen en heerlijke keuken. Zij hopen dan ook dat hun gasten, net als zij, genieten van de schoonheid van het Piemontese landschap, de uitzichten, de rust en de ruimte.

glamping tent piemonte Italie safari tent