Activiteiten

act2
een prachtige omgeving !
Lekker actief in
act3
act4

Activiteiten

Italie is een land met veel fietsfanaten, onze  prachtige omgeving met z’n zacht glooiend landschap leent zich uitstekend voor uitdagende fietstochten. Ook voor mountainbikers is dit een geliefd gebied.

Het bos en de landerijen rond Casa Bontà nodigen uit tot het maken van prachtige wandelingen. Er zijn een paar mooie routes, waaronder een route naar het dorpje Cartosio, waar je de oude wachttoren kan beklimmen.

Met een beetje geluk zie je tijdens de wandelingen en fietstochten( of zelfs vanaf de tentvlonder) hazen, reeen of een vos over de velden en ons terrein struinen. We hebben nachts het prachtige gezang van de nachtegaal of onze uil die al menig gast heeft verrast met zijn “computerpiep” . Regelmatig zien we buizerds en valken cirkelen over ons land of wat dacht je van het geroffel van een prachtige specht?

In de nabije omgeving zijn er mogelijkheden tot golfen, vissen, paardrijden, tennissen en zwemmen in ons eigen zwembad of in de rivier.  Ga eens zwemmen in de rivier, dammen bouwen of van de rotsen springen, succes gegarandeerd !

Reeds in de Romeinse tijd was Acqui Terme (8 km) een bekend Italiaans kuuroord, hier worden u tal van beauty- en wellnesarrangementen aangeboden.  In het voor- en naseizoen is een dagje thermen zeker aan te bevelen.